Rond mijn 55ste, heb ik een start gemaakt met iets dat ik vanaf mijn puberteit altijd al wilde. SCHILDEREN.

Op de lagere school vond ik tekenen niet leuk. Ik zie nog de voorbeeld kaart - een horizon - een weg - een hek. En de onderwijzeres die moeilijk deed over elk onderdeeltje dat niet precies volgens het voorbeeld was. Zo iets kon ik niet leuk vinden. Ik houd van kamperen en vrijheid.

Op de middelbare school ontdekte ik het schilderen. En dat beviel mij. En een stimulerende leraar. En toen maakte ik mijn eerste succesje. Mijn leraar de heer E. Wenzel maakte er een dia van.(zie hier boven)

Maar het leven liep anders. Heel anders.

Totdat ik een advertentie zag van Mary Bezembinder. Dit was mijn start. Zij gaf mij de eerste lessen. En door haar medewerking, zat ik een jaar later op de vrije academie. Onder begeleiding van Ed van der Kooy heb ik daar veel geleerd. Na 8 jaar daar geweest te zijn, schilder ik nu zelfstandig verder.

Mijn werk is soms surrealistisch.

En de ideeŽn ontstaan in mijn hoofd, soms door een voorval of door een gebeurtenis. Ook ontstaan mijn schilderijen door woordspelingen. Mijn werk is intuÔtief, over onderwerpen die mij raken.

De grote doeken zijn met acryl gedaan, terwijl de kleinere doekjes steeds vaker met olieverf zijn uitgevoerd.

Een deel van de kleine doekjes, is abstract werk.

Sarina Missot heeft mij de prikkel gegeven om kleine doekjes met abstract werk te maken.

Wanneer u mijn werk wilt bekijken, liefst met een groepje, dan is dat mogelijk. Ik geef u graag uitleg bij al mijn werk.

Tot ziens en vriendelijke groeten Corry.

terug

terug naar schilderijen.

1980